Confidentialitate

1. Date de contact

Aceasta aplicatie online - deprinRomania.ro - este administrata de RADCOM SRL, companie romaneasca, care poate fi contactata la adresa: Str. George Constantinescu, nr. 2C, cod postal 020339, sector 2, Bucuresti, Romania.


2. Generalitati


RADCOM SRL s-a angajat sa respecte viata privata a utilizatorilor site-ului pe care il are in proprietate. Confidentialitatea datelor dvs. cu caracter personal reprezinta una dintre preocuparile principale ale RADCOM SRL. Acest document are rolul de a va informa cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal, in contextul utilizarii site-ului deprinRomania.ro.


Va asiguram ca luam toate masurile necesare pentru ca vizita dvs. in site-ul nostru sa fie cat mai placuta si fara consecinte pe care nu le anticipati. Pentru orice intrebare sau nedumerire in privinta termenilor utilizati mai jos sau asupra oricaror alte probleme legate de modul in care noi intelegem sa pastram confidentialitatea datelor dvs., va rugam sa ne contactati la urmatoarea adresa de e-mail: informatii@deprinromania.ro.


3. Ce fel de informatii colectam de la dvs.?


deprinRomania.ro colecteaza informatii de la utilizatorii sai prin urmatoarele modalitati:

  • direct de la utilizator, din rapoartele traficului inregistrat de serverul(ele)care gazduieste aplicatia web deprinRomania.ro

  • prin intermediul cookie-urilor.


Categoriile de date personale furnizate direct de utilizator:

Atunci cand va creati un cont de utilizator, plasati o comanda fara inregistrarea unui cont de utilizator sau solicitati anumite produse telefonic la numarul afisat pe site sau prin e-mail catre comenzi@deprinromania.ro, RADCOM SRL va prelucra datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi nume si prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare strict pentru a finaliza in conditii optime comanda plasata pe site-ul nostru. Este important ca datele furnizate sa fie valide, astfel incat sa evitam neplacerile cauzate de livrarile comenzilor catre dvs., la o adresa eventual gresita.

Daca sunteti vizitator al site-ului, RADCOM SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le furnizati in mod direct in contextul utilizarii site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizati in cadrul sectiunii de contact prin chat pentru intrebari despre produse, sugestii, reclamatii, in masura in care ne contactati in acest fel.


Informatie din raportul de trafic al serverului:

Atunci cand vizitati un site web, dezvaluiti anumite informatii despre dvs., ca adresa dvs. IP, ora vizitei dvs., locul de unde ati intrat in site-urile noastre. deprinRomania.ro, ca si alti operatori, inregistreaza aceasta informatie.


4. Cum si cand este folosita informatia


deprinRomania.ro foloseste informatia colectata in mai multe feluri, in functie de tipul de informatie colectat:

  • in cazul in care ne contactati la numarul de telefon afisat pe deprinRomania.ro sau pe adresa de e-mail comenzi@deprinromania.ro, vom folosi informatiile furnizate de dvs. pentru a va putea transmite raspunsurile solicitate, precum si produsele comandate daca este cazul

  • in cazul in care comandati produse din magazinul nostru, vom utiliza informatiile furnizate de dvs. pentru a va putea factura si trimite produsele comandate

    Politica de protectie a persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal se bazeaza pe Regulamentul general privind protejarea datelor (GDPR), care intra in vigoare de la 25 mai 2018 si care creeaza reguli consecvente privind protejarea datelor cu caracter personal in Uniunea Europeana, precum si pe legislatia nationala aplicabila.

    Aceasta politica generala se aplica pe site-ul web pe care va aflati, deprinRomania.ro, administrat de RADCOM SRL.

    Desi puteti accesa continutul acestuia fara a furniza vreo informatie personala, in unele cazuri aceste informatii va sunt cerute pentru a va putea oferi serviciile online pe care le solicitati, conform scopurilor declarate respectiv, in vederea inregistrarii la servicii online avand ca scop lansarea de comenzi.

    Astfel de informatii se prelucreaza in conformitate cu prevederile regulamentului mentionat mai sus si dorim sa va informam despre cum sunt ele utilizate, astfel:

    • informatiile colectate in scopurile mai sus aratate se refera la preluarea, validarea, expedierea, facturarea comenzii plasate pe deprinRomania.ro, informarea dumneavoastra asupra starii comenzii, organizarea returului de produse comandate daca este cazul.

    • informatiile sunt divulgate tertilor doar in cazul in care acest lucru este absolut necesar pentru indeplinirea scopului (scopurilor) identificat(e) mai sus si doar destinatarilor mentionati, furnizori de servicii sau parteneri. RADCOM SRL nu va divulga datele dvs. cu caracter personal pentru a fi utilizate in scopuri de marketing de catre terti operatori sau transfer extern in afara UE.

    • datele colectate sunt gazduite la nivel fizic pe un server de web situat pe teritoriul UE, sub administrarea RADCOM SRL care indeplineste cele mai inalte standard de securitate acceptate la nivelul industriei.

    • informatiile colectate sunt stocate pana la finalizarea scopului pentru care au fost colectate. Ca principiu, RADCOM SRL va prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal atat cat este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare mentionate mai sus. In cazul in care sunteti client, vom prelucra datele dumneavoastra pe intreaga durata a raporturilor contractuale si ulterior conform politicilor interne ale RADCOM SRL, respectiv pe durata necesara indeplinirii obligatiilor legale care revin in sarcina RADCOM SRL (de exemplu, in cazul documentelor justificative financiar-contabile pentru care termenul de pastrare prevazut de lege este de 10 ani de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite).

    • in vederea exercitarii drepturilor dumneavoastra, respectiv: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergere a datelor (dreptul de a fi uitat), dreptul de a va retrage consimtamantul initial, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii sau dreptul de a depune o plangere in calitate de subiect al prelucrarii datelor, va rugam sa ne scrieti fie prin e-mail la adresa informatii@deprinromania.ro, fie prin posta la urmatoarea adresa postala: Str. George Constantinescu, nr. 2C, cladirea Multigalaxy 2, etaj 6, sector 2, Bucuresti, cod postal 020339.

    • in mod implicit, site-ul deprinRomania.ro utilizeaza diferite tipuri de cookie-uri functionale pentru a imbunatati experienta dumneavoastra in utilizarea acestui site. Aveti optiunea de a respinge sau accepta folosirea lor. Pentru mai multe informatii despre politica noastra de cookie sau despre cookie-urile utilizate si modalitatile de activare/dezactivare, va rugam sa accesati acest link.

    • prelucrarea mesajelor prin e-mail sau prin intermediul formularelor de chat se face doar in scopul desfasurarii corespondentei cu dvs. Daca echipa care raspunde de gestionarea mesajelor primite nu va poate raspunde la intrebare pe moment veti fi informat prin e-mail cu privire la raspunsul solicitat. Daca aveti intrebari in legatura cu prelucrarea corespondentei dumneavoastra si a datelor cu caracter personal, le puteti include in mesajul pe care ni-l adresati.

    • in vederea furnizarii de servicii electronice la distanta va rugam sa consultati si conditiile noastre de utilizare ale acestor servicii accesand acest link.

    • folosim de asemenea canalele de social media pentru a promova produsele producatorilor inscrisi pe platforma noastra. Utilizarea canalului specific de social media este evidentiata pe acest site cu butoane spcifice fiecarui canal. De exemplu, puteti urmari prezentarile afisate pe pagina oficiala de Facebook. Fiecare canal social media are propria politica privind modul in care proceseaza datele dvs. personale cand accesati site-urile lor. De exemplu, daca va uitati la activitatile noastre pe Facebook vi se va cere consimtamantul explicit de a accepta cookie-urile Facebook. Daca aveti nelamuriri sau intrebari legate de utilizarea datelor dvs. personale de catre acele site-uri asociate canalelor media mentionate mai sus, trebuie sa cititi cu atentie politicile de confidentialitate inainte de a le utiliza.

    5. Cum protejam noi informatia colectata de la dvs.


    Confidentialitatea si protectia informatiilor colectate de la dvs. sunt de o importanta vitala pentru noi. deprinRomania.ro nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtamantul dvs. expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor nostri, pe care o vom oferi catre terte retele de publicitate sau catre siteuri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre nici un utilizator individual.


    Accesul dvs. la anumite servicii si informatii din cadrul siteului este protejat de o parola. Va recomandam sa nu dezvaluiti nimanui aceasta parola. deprinRomania.ro nu va cere niciodata parola conturilor dvs. in mesaje sau telefoane nesolicitate. Va sfatuim deci sa nu dezvaluiti aceasta parola persoanelor care va cer acest lucru. Mai mult, daca este posibil, trebuie sa va amintiti sa apasati "Logout" din meniul contului dvs. la sfarsitul fiecarei sesiuni de utilizare a acestuia pe deprinRomania.ro. Va sfatuim de asemenea sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat la sfarsitul navigarii dvs. in aplicatia web deprinRomania.ro. Aceste sfaturi sunt destinate sa inlature accesul persoanelor neautorizate la informatiile dvs. personale sau la corespondenta dvs. atunci cand lucrati intr-o retea de computere aflata intr-un loc public.


    Din pacate, nici o transmisie de date prin intemediul internetului, nu poate fi garantata a fi 100% sigura. In consecinta, in ciuda eforturilor noastre de a va proteja informatia personala, deprinRomania.ro nu poate asigura sau garanta securitatea informatiilor transmise de dvs. catre noi, catre/si de la serviciile noastre online sau produsele noastre. Va avertizam asadar ca orice informatie trimisa catre noi se va face pe propriul dvs. risc. In momentul in care noi primim informatiile transmise de dvs. insa, va garantam ca vom depune toate eforturile pentru a asigura securitatea acestora in sistemele noastre, conform standardelor de securitate impuse de legislatia romana in vigoare.


    6. Cine are acces la informatia colectata de la dvs.


    Prin exceptie de la cazurile expuse mai sus, deprinRomania.ro nu va dezvalui nici un fel de informatie identificabila personal despre utilizatorii sai, catre terte parti fara a primi mai intai consimtamantul expres al utilizatorilor in aceasta privinta. In acelasi timp insa, deprinRomania.ro poate dezvalui informatii identificabile personal atunci cand legea prevede expres acest lucru sau cand acest lucru este necesar pentru protejarea drepturilor si intereselor deprinRomania.ro. In concluzie, atunci cand accesati site-ul deprinRomania.ro si sunteti rugat sa ne dezvaluiti informatii despre dvs., veti dezvalui aceste informatii doar site-ului deprinRomania.ro, cu exceptia cazului in care serviciul sau informatia respectiva este oferita in parteneriat cu un alt site sau serviciu. De fiecare data insa, cand un astfel de serviciu este furnizat in parteneriat cu un alt site, veti fi informat asupra acestui lucru.


    7. Cum putem corecta erorile din datele colectate de la dvs.


    Daca va creati un cont pe deprinRomania.ro, va trimitem un e-mail de confirmare prin care va oferim detaliile noului dvs. cont. Mesajul de confirmare va fi trimis la adresa de e-mail pe care ne-ati furnizat-o. Va sfatuim sa pastrati acest e-mail de confirmare, mai ales ca acesta contine si informatii care va pot fi utile atunci cand apar probleme in accesarea website-ului nostru.


    8. Partajarea informatiilor catre terti


    Site-ul deprinRomania.ro, poate folosi serviciile unor companii de advertising pentru stabilirea tintelor publicitare si sustinerea de campanii publicitare si alte mesaje specifice activitatii de marketing. Pentru aceasta, aceste companii pot colecta date anonime prin intermediul cookieurilor. In masura in care acest lucru se va intampla, deprinRomania.ro va include in acordul sau de confidentialitate link-uri catre acordurile de confidentialitate ale retelelor de advertising partenere.


    9. Drepturile de care beneficiati

    In conditiile prevazute de legislatia in materia prelucrarii datelor cu caracter personal, in calitate de persoane vizate, beneficiati de urmatoarele drepturi:

    • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitatile de prelucrare efectuate de catre RADCOM SRL, conform celor descrise in prezentul document;

    • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obtine confirmarea din partea RADCOM SRL cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si detalii privind activitatile de prelucrare precum modalitatea in care sunt prelucrate datele, scopul in care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

    • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obtine corectarea, fara intarzieri justificate, de catre RADCOM SRL a datelor cu caracter personal inexacte/nejustificate, precum si completarea datelor incomplete. Rectificarea/completarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate.

    • dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive:

      - acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

      - in cazul in care este retras consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

      - in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze;

      - in cazul in care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

      - in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale;

      - datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

    Este posibil ca, in urma solicitarii de stergere a datelor, RADCOM SRL sa anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) si sa continue in aceste conditii prelucrarea pentru scopuri statistice.

    • dreptul la restrictionarea prelucrarii in masura in care:

      - persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

      - prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor;

      - operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; sau

      - persoana vizata s-a opus prelucrarii (altele decat cele de marketing direct), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

    • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, folosita in mod obisnuit si intr-un format usor de citit, precum si (ii) dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre RADCOM SRL catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile prevazute de lege;

    • dreptul la opozitie – in ceea ce priveste activitatile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitari conform celor indicate mai jos:

      - in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care se afla persoana vizata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in temeiul interesului legitim al RADCOM SRL sau in temeiul interesului public, cu exceptia cazurilor in care RADCOM SRL poate demonstra ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanelor vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;

      - in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct.

    • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activitati de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa;

    • dreptul de a va adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal sau instantelor competente, in masura in care considerati necesar.

    Pentru orice intrebari suplimentare cu privire la modul in care datele cu caracter personal sunt prelucrate si pentru a va exercita drepturile enumerate mai sus va rugam sa ne trimiteti o cerere scrisa pe adresa de e-mail: informatii@deprinromania.ro, care sa cuprinda numele dumneavoastra complet si detalierea solicitarii referitoare la drepturile de mai sus. Cererea dumneavoastra va fi directionata automat catre responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal care va raspunde solidcitarii dumneavoastra in conditiile legii.

    Continuarea accesului dumneavoastra la continutul site-ului deprinRomania.ro constituie un accept al politicii noastre de confidentialitate. Pentru orice sugestii sau reclamatii cu privire la continutul politicii de confidentialitate va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail informatii@deprinromania.ro.

    Daca doriti sa primiti si prin e-mail aceasta politica de confidentialitate va rugam sa ne solicitati acest lucru pe adresa de e-mail: informatii@deprinromania.ro.

    Datele de contact ale responsabilului nostru cu protectia datelor (aceasta este persoana pe care trebuie sa o contactati in legatura cu orice probleme referitoare la protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal):

    Nume si prenume: Gabriela Ilinca

    Adresa de corespondenta: Str. George Constantinescu, nr. 2C, cladirea Multigalaxy 2, et. 6, sector 2, Bucuresti, cod postal 020339

    Adresa de e-mail: gabriela.ilinca@radcom.ro

    Telefon: 021/232.10.39 si Fax: 021/232.10.68


    Va multumim,

    deprinRomania.ro